torsdag 31 juli 2008

Litet mixpass

Testde först max antal armhävningar samt CTB pullups. 55 armhävningar samt 16 pullups blev det. Kändes att jag intehar kört vanliga armhävningar på ett tag.
Övade lite teknik med power cleans också, tänkte att jag skulle bli en jävel på OL i höst. Handledenbråkade lite, men det var nog för att jag inte kom upp ordentligt mad armbågarna på alla cleans när jag rackade stången.
Blev lte K2E också, 4x var lagom start nu efter semester.
Nästkommande 2 vecko kommer det bli Mads utmaning, imorrn blir det alltså 3 km löpning och på Lördag bli det Lynne med CTB pullups.

Hemma igen!

Måndagens träning blev:

Pistols/HSPU
4/20
8/16
12/12
16/8
20/4

Första gången jag ger mig på pistols med rakt ben. Ned med sätet till hälen och upp igen. Lite fusk då jag stod i ett pyttelitet nedåtlut, underlättade för fotledsrörligheten. Ska ta de mordetnligt på rakt underlag snart.
HSPU inga problem.
Grymt sliten i ben idag, Onsdag, i både säte och ben. Båd från pistolerna samt löpningen i söndags. Tuff träning samt jag har knappt fyllt på med glykogendepåerna, då ajg har lite semesterhull som ska bort.
Det var nog därför "Helen" gick så risigt idag.
Löpningen kändes bra, svingarna var tunga i vanlig ordning fast tekniken satt bättre. KB dinglade bak sådär fint mellan benen som när MArtin körde senast. Brutna alla rounds, 1 gång de 2 första, 2 ggr den sista.
Pullupsen kändes ordentligt i armarna, borde väl inte 12 pullups göra tycker man. Obrutan de 2 första rundorna, sista rundan brutet 7/5.
Tid: 12:00 min blankt, sämre än senast. Första gågnen jag inte har en bättre tid på en wod. Känns som en lång väg till sub 10 min påhelen...

söndag 27 juli 2008

Lite sisådär semesterträning

Blivit några träningstillfällen senaste veckan, fast inte alls strukturerat, varken kost eller träningsmässigt. Maten har mest bestått av grillat och salt&blandat.
Skinnet på Fingertoppen som jag drog av vid repklättringenhar varit med och jävlats hela veckan, dragit upp såret gång på gång!
Onsdagskvällblev träningen en maxning av HSPU när jag väntade på att glöden på grillen skulle bli klar. Målet var att fixa 25 st, fast semesterfomen samt ringdipsen i måndags och OHS på tisdagen hade gjort mig rätt sliten i axlar o trapz.

Torsdag blev det ett besök på löpbanan i hudiksvall, hade ine sprungit på alls på ca 2-3 veckor(nancy) och inte sprungit sprinter sen någon gång i maj. Resultatet blev därefter.

4x400m

2min villa mellan varje blev ungefär 1:20 varje varv, inte all i form nu. Hade väl kapacitet senast jag sprang snabbt att dra alla på 1:05 ungefär så nu är det bara att komma igång med löpningen igen. Det som jag kände mest var att löpsteget inte satt där det skulle.

Fredag

Testade Fran med CTB. Dum som jag var råkade jag ta en fatbar igen så thrusters blev svintunga samt att jag insåg hur tungt det är med CTB pullups. Efter 12 obrutna första rundan så fick jag bryta i 4or resten av seten, något att öva på eler är jag bara klen? Tiden hamnade väl runt 11-12 min.

Ville köra mer när jag väl vr på plats då jag inte blev lika sliten som en vanlig fran så jag körde backsquat 80 kg samt dips 21-15-9, tog ingen tid här.

Lördag vila

Söndag

Efter stugstädning samt hundstrandbad så drog vi iväg till löpbanan igen för revansch. Ingen frukost förutom 3 koppar kaffe i kroppen så belv det 10x400m med 30 sek vila mellan varje varv. Både flås och löpsteg kändes bättre den här gången. Tiden slutade på 21:30 min, inte alls bra men bättre än senast.

På onsdag sätter träningen igång på riktigt igen, då blir det nya tag!

onsdag 23 juli 2008

Crossfit-träff, Frontböj samt rideri!

CF-träff i Uppsala i måndags! Det var kul att träffa Martin, Björn, Jocke och Jonas.
Blev en kort liten metcon
3 repklättringar
15 24 kg KB swings
15 ringdips
2repklättringar
12 svingar
12 dips
1 klättring
9 svingar
9 dips

Klättra enbart med armarna slet som fan på dem samt jag lyckades slita upp 2 fingertoppar efter första varvet, så jag subade resten av repet med med 10 pullups varje varv.
Lärde mig kippa i ringdipsen samt såg nu efter Martins film vadjag gör för miss i min teknik i min svingar(som MArtin för övrigt kallade"risig" :D) Jag extenderar i knäleden mer än vadjag extenderar i höften. Öva upp den tekniken då, såska jag slå nya rekord i"helen"

Tung träning igår

OHS 3x8 50kg

Frontsquat
10x50kg
5x80kg
1x90kg
1x95kg
1x100kg

Marklyft från 5 cm upphöjning
5x80kg
5x80kg
5x100kg

OHS kändes bra, kädes bättre för varjeset.
Frontböj tappde jag fram bålen lite i den koncentriska fasen på de tyngrevikterna, fast dete var bra djup på alla böj.
Marklyften kndes bra, alla med pronerat grepp.

Idag blev det ridning, ve inte om det var mycket til träning, men det fick komma ed här ändå.
O

lördag 19 juli 2008

Klätteri!


Inge regelrätt träning idag, men det blev lite klätteri! Vi klättrade upp för Högklint, en totalt 50 m hög klippa söder om visby. Kändes lagom i underarmarna efteråt.

fredag 18 juli 2008

Tung träning

Kände att jag vartvungen att lägga in lite tung träning, var för länge sedan jag gjorde det.
Bänkpress
5x70
5x80
5x90
Grattis, där harjag tappat typ 10 kg borde man intebli stark av CF

Pullups
5x22
5x24
3x32
Hyfsat stark, nöjd iaf.

Pushpress
3x60
3x60
Tanken var att jag skulle köra SP, men när jag hde vänt upp viken först setet så märkte jag att jag var lite slut i pressmusklerna efterbänken så det blev pushpress,

Frontsquat
5x60
5x70
5x80
1x90

Marklyft
5x90
1x120

Här tröttnade jag och gick och käkade helgrillat lamm, det var iaf lyckat!

onsdag 16 juli 2008

Ingen rolig träning idag

Blev 4x
400m
20 burpees

13:12 min

2 sista varven blev det bara 15 burpees. Jag suger verkligen på burpees å andra sidan kanske det inte ärså bra att grunda med en stor mjukglass inför ett pass men ändå...
Burpees är verkligennågot jag behöver bli bättre på, undra om det finns något sätt förutom att köra dem :)

måndag 14 juli 2008

Semesterträning

Kunde givetvis inte hålla mig borta från träningen under semestern. Blev söndagens wod:
15 Handstand push-ups
1 L Pull-up
13 Handstand push-ups
3 L Pull-ups
11 Handstand push-ups
5 L Pull-ups
9 Handstand push-ups
7 L Pull-ups
7 Handstand push-ups
9 L Pull-ups
5 Handstand push-ups
11 L Pull-ups
3 Handstand push-ups
13 L Pull-ups
1 Handstand push-up
15 L Pull-ups

21:09 min PR med 3 min

HSPU inga problem, bara set 13 samt 11 brutet med kort vila, total tid på HSPU lär ha legat runt 7 min.
Däremot L-pullups tog ordentligt med tid, bröt nog alla efter 5 med 3 i stöten. Hajar inte hur jag kan vara så klen där när ja är ganska stark i deadhangs och kippings, så tungt borde det inte vara att hålla upp benen...

lördag 12 juli 2008

Chelsea

Ännu ett benchmark som ja gvar tvungen att ta. Fy vad det var jobbigt! Mådde ganska dåligt runda 15-30! Klarade iaf 30 rundor med en runda varje minut! Det största hindret var vid runda 20-30 då jag hade svettat ned golvet vid pushups och räcket vid pullups så det blev bredare och bredare grepp för varje runda för att inte glida, men det är ju ett sätt det med :)
Handleden hade jag lite ont i från gårdagens Grace, men den var inget hinder!

fredag 11 juli 2008

Grace

Blev Grace idag, enbart för att jag vill ha den gjord. Har börjat gilla sittvändningar i metcons, fast powercleans med pushjerk var ingen höjdare. 30 reps på 60 kg tog mig 12:45 min, bröt i 2or och 3or.
Ska inte ta tag i OL biten än, ska jobba upp marklyften samt frontsquaten först, de övningarna hade jag tänkt att öka i under augusti,september samt oktober.

torsdag 10 juli 2008

"vilodag"

Tränat på gymmet 4 dagar i rad nu, samt att jag fick lite löpning i måndags så det blir inga 10 km för mig idag. Det blir "bara" ca 15-20 km på inlines idag, nya tag imorrn!
Däremot min adept(Mims) fick köra en skalad variant av Linda, 60kg marklyft, 30 kg bänkpress och 30 kg sittvändning. Hon drog av allt på 25 min utan någon större ansträngning, måste bygga upp hennes bänkstyrka innan vi kan köra den as rx'd.

onsdag 9 juli 2008

Ingen CFT

Dagens wod var CFT. Det kändes inte så aktuellt då det var min tredje träningsdag i rad samt att jag just har tagit tillbaka mina 67,5 kg i shoulderpress. Perfekt tillfälle och lyssna lite på Martins råd för min OL. Körde lite powersnatch, fulla ryck och snatchbalance. Snatchbalance gick över förväntan, borde jag lägga in i varje pass litegrann.
Sen blev det lite teknik i backsquat, eller rättare sagt djupare reps. Jag har hela tiden kört parallellt med golvet, så patella är över höftleden.Alltså fullt godkända reps, men det har alltid varit på gränsen så dags att öva upp 5-10 cm djupare. Körde några lätta treor på 7,80,90,100.
Sen teknikträning marklyft, körde endast singlar och bara helpronerat grepp. Tekniken kändes bra, drog singlar upp till 120 sen fick jag hybris o skulle satsa på PR på 140. Vikten satt fast i golvet. Testade med mixat grepp istället, vikten satt fortfarande fast i golvet. Nåja, jag hängde inte läpp för det, jag kan ju inte kräva att jag ska öka i mark om jag inte kör den. Ska bli starkare i den i höst.

tisdag 8 juli 2008

Angie

Målet var 20 min på:
100 Pullups
100 Pushups
100 Situps
100 Squats

Tid 21:43 min PR med över 2 min
Pullupsen gick inget vidare, risigt chinsräcke, tappade nog en minut där. Körde givetvis upp händerna igen, ska bli skönt med ca 2 veckor från pullups, kanske mina händer får läka lite.
Armhävningarna gick grymt bra, körde 10-15 åt gången med bra tempo. Självklart bröstet ned i golvet varje rep i vanlig ordning till fullt extenderade armbågar.
Situpsen gick helt ok.
Squatsen bröt jag allt för ofta, men då hade jag redan passerat 20 min.
En annan bra sak är att min adept gjorde "Diane" på 7:35 min med 60 kg marklyft och huvudet ned till 5-7 cm balanskudde. Värt att tillägga är att min adept är en tjej på ca 45 kg!

måndag 7 juli 2008

OHS-Practice

Var "rest day" idag, fast inte för mig! Kollade igenom lite wod:s och såg Nancy, var ett tag sedan jag var på date med henne så jag bestämde mig för ett nytt försök.

5x
400m löpning
15 OHS 40kg

15:25 min, PR med över 1 min, 16:32 senast.

Alla OHS set obrutna förutom set nummer 3, fråga mig inte varför...
Upptäckte att OHS tar rejält på trapezius p.d., vet ju att de jobbar vid aktiva skuldror fast jag har jag inte känt av det förut, kan iof ha och göra med pressarna från igår samt marklyften i fredags.
Körde upp handen lite då jag skulle testa pullups till bröstet, var lite tyngre än vanliga märkte jag! Om jag skulle maxa ut så tror jag att jag tappar minst 10 st! Får testa i veckan.

söndag 6 juli 2008

Pullups+Pressar

Missade lite pass förra cykeln så jag slog ihop 2 st i ett. Först körde jag pullups 1 1:a minuten 2 2:a minuten o.s.v tills jag inte klarade alla fullt ut på den minuten jag skulle köra på. Blev 15 min vilket är PR, tror jag hade 12 eller 13 som rekord förut. Helt klart nöjd!
Sen körde jag lite shoulderpress
1x60
1x67,5
1x65
Äntligen tillbaka på 67,5 kg, vilket nästan är BW, vägde 68,5 kg imorse, snart så!

Pushpress
1x70
3x70
1x70
Märkte helt klart att jag inte har kört pushpress på länge.

Pushjerk
4x60
4x60
5x60
Märkte även här att pushjerks inte har legat på schemat på senaste! Har fuskat lite tidigare när jag har kört jerks, inte landat med sträckta armbågar utan extenderat dem på väg upp igen, men nu var det fixat, tung teknikslipning :)

fredag 4 juli 2008

Linda

Jag har blivit lite taggad de senaste dagarna att köra Linda, då jag aldrig har kört den wod:en förut. Som vanligt underskattade jag den, även fast jag har hört att den är hemsk. Att jag aldrig lär mig...
Vägde 68 kg imorse så jag körde den as rx'd på 102,5 kg deadlift, 70 kg bench press samt 52,5 kg squatclean (avrundade givetvis vikterna uppåt så inga ska börja gnälla :P)
Var nog den jobbigaste wod:en jag har kört sedan jag började med CF, kan ha att göra med att jag suger på marklyft och sittvändningar. Den jobbigaste biten var dock inte den fysiska biten utan den mentala då jag låg på 2:a varvet och körde 8:or och insåg att jag hade 7 varv kvar.
Alla bänkpressar obrutna, marklyften brutna varv 2-4 och sittvändningarna brutna varv 1-6.

Tid:33:47 min

onsdag 2 juli 2008

Hinderbana+Tabata


Igår blev det hinderbana vid karlberg, blev 3 varv med ca 2 min vila mellan varje varv, Jag fick styk av Julio Bello(t.h.) alla varv fast jag låg mellan bara 10-30 sek efter. Jag är nöjd då Julio har kört hinderbana i snitt 2 ggr/v senastemånaden eller så. Någon nytta har CF gjort iaf! Fick lite nya sår och så, fast man är ju inte här på jorden för att vara fin :)
Herr Tudor(t.v.) kom i jeans och jacka, han hade inte riktigt förstått det där med hinderbana...
Blev Tabata something else idag, PR på 363 fast jag hade hoppats på över 400. Disponerade repsen på pullupsen bättre, sämre på pushupsen(såg jag i efterhand, kanske skulle ha kollat det innan), situpsen har jag blivit starkare i och squatsen gick marginellt sämre. Underskattade hur mycket hinderbana slet på mig igår.
Får se vilket skick jag är i imorrn, kanske blir dagens hemska wod eller så kanske jag övar lite teknik deadlift och backsquat, känner att jag behöver det för att ta mig vidare där, har stått stilla lite.
Sitter o filar lite på semesterträning, hade tänkt att hoppa av wod:arna och öva bara ca 3 pass i veckan på det jag behöver bli bra på:
20 HSPU 4 Pistols
16 HSPU 8 Pistols
12 HSPU 12 Pistols
8 HSPU 16 Pistols
4 HSPU 20 Pistols
Meningen är att det inte ska vara så hög volym utan mer lite teknik och special träning, kommer vara toknoga med rakt ben på pistolerna stel i hamstrings som jag är!
Likadant med burpees och K2E om jag får tag på nått och hänga i.
Samt ett pass på något gym med SL övningar, har gett upp det där med OL :)