tisdag 30 september 2008

Marklyft

Dagens wod var 5x5 backsquat, men eftersom jag körde det i lördags så blev det 5x5 deadlift istället.

5x110 pronerat grepp
5x120 mixat
3x125 mixat PR
5x110 pronerat
5x110 mixat

Kass jag är på marklyft! Irriterande, hajar inte varför jag inte får till det! Vissa fula lyft var med i leken också!

söndag 28 september 2008

Pushjerks!

Pushjerk

5x60
3x65
5x60
5x60
5x60

Illla att det inte skiljer mycket i SP och PJ. Fast det är ju en teknikfråga och det är därför jag har skalat vikterna. Har en vana att efterpressa, inget sådant idag.

Sen efter pushjerksen blev det ett set CTB pullups, 17 obrutna, måste få in rytmen bättre på dem.

Körde även ett set L-pullups blev ca 8-9 st, tungt och hålla upp benene och ett set SP 5x50kg.

lördag 27 september 2008

Äntligen lite backsquats igen!

Nu när jag ska börja följa wod:arna igen,så ska jag efter behov lägga in lite ME träning. Behöver bli starkare, speciellt i underkropp.

Idag blev det iaf backsquats 5x80 5x90 5x100 5x105

Kändes riktigtbra, tror jag har kört backsquats 1 gång sedan i våras. Fronsquatsen har hjälpt till lite där.
Jag brukar vara tveksam om djupet på mina backsquats, men la en stepbrädamed en liten kudde på under så att jag var säker på att jag hamnade höftled under knäled.

Sen blev det dagens wod:

Four rounds for time of:
Run 400 meters
50 Squats

Tid:11:40min

Löpningen gick bra, tog cirka 6:30min. Att squatsen tog 5 min var däremot illa, får väll skylla på backsquatsen innan ellernått... Däremot känner jag på mig att jag inte kommer kunna gå normalt på någradagar :)

fredag 26 september 2008

PR 30 MU:s

Var faktiskt intsälld på att köra MU:s. Hade tänkt o köra en rolig wod som gick för ett tag sedan med 60 kg thrusters o MU:s som jag missade. Tidsbrist gjorde att det blev dagens wod istället, 30 MU:s på tid!
Inledde med en 5:a, sen en 3:a sedan blev resten 2:or.

Tid:7:05min PR

onsdag 24 september 2008

Mycket pullups!

Visste inte riktigt vad jag skulle köra idag. Har inte känt mig helt 100 idag, men så går det när det är mycket jobb och mindre sömn. Så jag tog det ganska lugnt, egentligen var jag sugen på Nicole men man måste faktiskt lyssna på kroppen ibland. Så det blev pullups, max antal minuter med 1 första minuten 2 andra o.s.v.
Blev 16 min totalt, nöjd då jag tidigare bara klarat 15 minuter. Lyckades dock köra upp handen lite sista varvet, irriterande!
Sen blev det lite hang powersnatch övning, ville bara se om handleden pallade. Gick utan några som helst problem. 35 kg blev det som tyngst. Får väl också hoppa på BW snatch tävlingen!
Avslutad med lite HSPU på paraletter, vågade inte gå ned med pannan i golvet, men gick iaf ned med händerna till öronen. En 5:a och en 4:a blev det, usch vad tungt det var! Ska se om jag kan få upp filemn på 4:an sen.

måndag 22 september 2008

Fortfarande sliten...

Fyfan vad jag är vek! Utslagen i 2 dagar av lite festande och folk frågar varför jag inte går ut så ofta....

Marklyft

3x120kg
10x100kg
Sämre än senast, fast hade ingen gnista i mig fortfarande sliten efter helgen. Kanske inte så bra att ladda depoerna med pingvinggodis? :) Däremot inget tummande på utförandet, fin rak rygg samt dött stopp mellan varje rep.

5x3 Clean&Jerk 40kg
Lite teknikträning, behöver få att armbågarna ska upp ordentligt så jag inte slarvar med det vid metcons. Bra tillfälle att öva på pushjerks också.

21-15-9
Thrusters 42,5kg
K2E

Tid:8:55min
Det som tog värst här var underarmarna. Tur att jag inte slängde in KB svingar i leken också, vilket var tanken från början.

söndag 21 september 2008

5 K

Titeln lät mer dramatisk än vad det var. Totalt tog det 19:40 min. Nöjddå jag inte har tagit tid på 5 km sen iapril/maj typ. 5 km är bra som benchmark, det är inte flåset som tar slut utan staminan i låren, helt klart!Nu blir det vila iaf, minst 1 dag, jag är ganska vek när det gällrer alkohol..;)

fredag 19 september 2008

Överkroppsgenomkörare igen!

Som sagt, börjat ordentligt med CF igen.

ville köra lite styrka, blir nog 5 km löpningen imorrn.

75 pushups
50 SDLHP 42,5kg
50 ringdips
30 pullups 20 kg
25 HSPU

Tid:27.07min PR

Snabbare än senast. Dessutom 2,5 kg mer i SDLHP.
Armhävningarna långsammare tempo än vanligt, Jonna tycker att jag kör dem för snabbt(hon är bara avundsjuk för hon att inte kan hålla samma tempo)
Allt gick bättre förutom HSPU, iof har jag inte kört dem på länge de tog nog så länge som 4-5 min den här gången.

torsdag 18 september 2008

Skitpass...

Handleden bra, tänkte ge mig på "The chief" Fast bara för att min handled ärbra så har jag inte automatiskt blivit bra på frivändningar. Körde ett första race på 3 min, blev precis 4 varv. Började andra 3minutarent,fick inte upp stången vid vändningarna på andra varvet. Där bröt jag. Skulle ha skalat ned dem från början.
Avslutade med lite squatcleans på 50 kg och armhävningar. Får ta igen det imorrn. Hoppas jag inte gjorde illa handleden igen!

tisdag 16 september 2008

Fejk Heavy-fran

Var sugen på lite franupplägg, men har haft sjuk träningsvärk i trapz, axlar och triceps sen alla thrusterssenast.
Så det blev:

Frontsquat 70kg
Pullups BW+20kg

15-12-9

Gick sisådär FrontSquat brutet 12-3, 6-6, 9
Pullups mycket mer brutet än så, det är de som suger upp all tid, skulle vara sjysst att köra de seten obrutna...

Tid: 16.17 min

måndag 15 september 2008

CF-Helg i manchester

Mycket teknikträning i helgen, inte mycket nytt. Det som vi gick igenom var:
Shoulderpress
Pushpress
Pushjerk
Squat
Frontsquat
Overheadsquat
Deadlift
Sumo-deadlift highpull
Medicinball clean

Dock nyttigt för mig att öva utan speglar, lätt att bli beroende av dem när man alltid har dem.

Väldigt bra föreläsningar av Glassman, duktigt påläst kille!

Nutrition-delen var helt ok, fast jag delar inte deras åsikt om the zone samt deras hyllande av Gary Taubes "Good calories bad calories", insulinet är den stora boven o.s.v. orkar inte djupdyka i det här.
Om någon skulle vara intresserad så är det bara att ladda ned "they are all mad" av anthony colpo till en början samt gå in och läsa i Jonnas blogg.

Åter till träningen
Körde 2 st teamwods:

På lördagen

3 rounds

200 m löpning
30 svingar (minns inte om det var 12 eller 16 kg som min grupp hade, liten var den iaf. Fast de andra 2 i gruppen ville inte ha en större så då fick det bli så)
30 squats

Tid: 9:37 min

Blev mycket vila för min del den dagen, så det blev lite pullups o sånt efter.

Avslutning på söndagen

30-20-10

Thrusters 40 kg
Burpees

Den här gången var vi 2 pers i gruppen och det var mycket mer jämnt då jag är hyfsat stark i thrusters, men suger på burpees. Jag är nog typ den enda i världen som föredrar 40 kg thrusters framför burpees.
Den andra killen var tveksam till 40 kg thrusters, men dum som jag var så övertalade jag honom. Var ett riktigt hemskt pass, var rädd för att handleden skulle paja. Känner ignet i den idag, så den kanske har börjat läka?

Tiden iaf:12:40 tror jag att det var, såg i dimmor när de ropade ut tiden något på 12 iaf.

Just det ja, fick till mina första dead hang muscleups också. Har tidigare flaxat ut väldigt mycket med armbågarna, har gått bra när jag har kippat. Höll in dem nu, då gick det helt plötsligt utan någon större ansträngning att dra sig upp utan kipp. Hade inte "utåtroterade" händer i bottenläget, men det får jag fixa sen.

onsdag 10 september 2008

Stresspass+metcon

Passet gick sisådär, mest p.g.a. att jag blev tvungen att stressa mig igenom det. Hade bara 25 minuter på mig!

Frontsquat 5x90kg, 4x90kg, 3x90kg

Pullups 2x5 Pullups +25kg 1x4 +25kg

Shoulderpress 3x5 50kg
SP var riktigt tungt, hade nog inte klarat det på 52,5 kg.

Får se vad det blir för metcon ikväll...

Det blev Jonnas cirkel som jag körde någon gång förra veckan, blev exakt samma tid idag, fan vad illa även fast det inte blev lika brutna HSPU. Pushupsen däremot var fördjävliga.

Sen blev det lite thrusters med 17 kg hantlar, lite 24 kg KB svingar, lite dips och K2E.
Sen fick det vara nog, det där med 2 pass samt 11 klienter på en dag med 6 timmars sömn i kroppen var itne riktigt min grej...

söndag 7 september 2008

CTB suger, men annars bra pass!

Marklyft 1x5 120kg
Tror inte det var de vackraste repetitionerna jag har kört, men de kändes faktiskt bättre än senast. Kanske kan bli stark i mark iaf!

Dips 3x5 BW+40kg
Kändes riktigt bra, t.o.m. lättare än senast! Jobbigt att vikterna började pendla bara, är ju nästan 60 % av kroppsvikten!

Sen har jag velat över vilken metcon som jag skulle köra efter, har stått mellan nasty girls, nate och helen CTB. Hoppade nasty girls då jag inte riktigt vet hur min handled skule ta 60kg hangpowercleans. Nate vill jag köra as rx'd och vi har ingen 32 kg KB på liljeholmen,så jag får köra den på tule.
Så det blev helen CTB, började bra , högt tempo löpning, lätta svingar(var tvungen att kolla en extra gång på KB att d stod 24 på den) sen kom jag till CTB pullups.
Kass teknik får inte in någon bra rytm, nästan så att jag får börja från dead hang på varje rep. Fast de värsta är att när jag kippar så blir det så stor friktion i handen så det är nästan oundvikligt för mig att inte köra upp händerna, jag blev tvungen att bryta efter andra varvet. Vill inte riskera händerna inför manchester på fredag. Tiden på 2 varv blev iaf 7 min blankt, had väl slutat på ca 11 min 1 minsämre än vanliga helen.
Kommer iaf inte köra mer kippande CTB pullups. Dead hangsoch L-pullups inga problem, men för min del tycker jag inte att ett större ROM är värt ständigt uppkörda händer.

fredag 5 september 2008

Lyckat pass!

Frontsquat 3x5 85 kg
Svintungt, men det gick!

Pullups 3x5 BW+20kg
Var ganska tungt, men gick bra.

Shoulderpress 3x5 47,5 kg
Som pullups, tungt men gick bra!

Körde Jonnas cirkel

5 rounds

5HSPU
10 Pullups
15 Pushups
20 squats

Tid:9:30min

HSPU och Pushups mycket brutna, vad är det som har hänt med mig? Jag var ju bra på pressar förut!

Sen blev det en tabataintervall rodd låg i tempo mellan 1:45-1:55 min/500m varje intervall, förbättring där med!

Första gången det blev flås efter murph.

onsdag 3 september 2008

Marklyft o Dips

Marklyft och dips är det enda jag tränar nuförtiden, iaf enligt Jonna :)

Träningspasset iaf:

Marklyft 1x4 120 kg
Mixat grepp, växlade händer mellan varje rep. Första 2 var riktigt fina, nr 3 började ryggen fällas och nummer 4 var det ostbåge! Ska jag aldrig bli stark?

Dips
3x5 BW+35kg
Nu börjar dipsen faktiskt kännas lite.
1x30 BW

Lite tuck seats, K2E med raka ben och något set windshieldwiperes.

Avslutade med lite teknikträning marklyft med tumlås, behöver öva på det.

3x5 80 kg

måndag 1 september 2008

Vad lätt det är att bli bekväm...

Har vilat hela 3 dagar! Har varit sugen på att träna, fast jag har haft en sån sjuk träningsvärk efter murph. Benen var värst, ida var första dagen jag har kunnat gå normalt igen! Bröstet, latsen samt armar inte långt efter.
Idag hade jag iaf inte mycket känningar kvar, men träningssuget var borta,inte alls motiverad. Jag körde igenom lördagens pass iaf:

Frontsquat 3x5 80 kg
Rejält tungt, får hoppas att det är sviterna efter murph samt lite sömn i helgen.

Pullups 3x5 BW+18,5kg
Gansk tungt, får hoppas att det var av ssamma orsaker som frontsquaten.

Shoulderpress 3x5 45kg
Något som gick lätt iaf.

Sen blev det lie windshieldwipers, K2E med både raka och böjda ben.

Hoppas på ny energi på onsdag!