onsdag 2 juli 2008

Hinderbana+Tabata


Igår blev det hinderbana vid karlberg, blev 3 varv med ca 2 min vila mellan varje varv, Jag fick styk av Julio Bello(t.h.) alla varv fast jag låg mellan bara 10-30 sek efter. Jag är nöjd då Julio har kört hinderbana i snitt 2 ggr/v senastemånaden eller så. Någon nytta har CF gjort iaf! Fick lite nya sår och så, fast man är ju inte här på jorden för att vara fin :)
Herr Tudor(t.v.) kom i jeans och jacka, han hade inte riktigt förstått det där med hinderbana...
Blev Tabata something else idag, PR på 363 fast jag hade hoppats på över 400. Disponerade repsen på pullupsen bättre, sämre på pushupsen(såg jag i efterhand, kanske skulle ha kollat det innan), situpsen har jag blivit starkare i och squatsen gick marginellt sämre. Underskattade hur mycket hinderbana slet på mig igår.
Får se vilket skick jag är i imorrn, kanske blir dagens hemska wod eller så kanske jag övar lite teknik deadlift och backsquat, känner att jag behöver det för att ta mig vidare där, har stått stilla lite.
Sitter o filar lite på semesterträning, hade tänkt att hoppa av wod:arna och öva bara ca 3 pass i veckan på det jag behöver bli bra på:
20 HSPU 4 Pistols
16 HSPU 8 Pistols
12 HSPU 12 Pistols
8 HSPU 16 Pistols
4 HSPU 20 Pistols
Meningen är att det inte ska vara så hög volym utan mer lite teknik och special träning, kommer vara toknoga med rakt ben på pistolerna stel i hamstrings som jag är!
Likadant med burpees och K2E om jag får tag på nått och hänga i.
Samt ett pass på något gym med SL övningar, har gett upp det där med OL :)

5 kommentarer:

Joachim Lennerskans sa...

Tjena, vilken tid springer ni på ungefär?

En kompis till mig sprang på 3:23 efter regelbunden specialträning i flera månader, en annan, i lumpen nu, på strax över 4 min.


Mvh,
Joachim

Martin Altemark sa...

inte hög volym = 60 repetitioner?!

David Englund sa...

Jocke:3:23 skulle vara grymt, min polare har kört typ 1,5 månad specialträning ligger på 4.02 min, jag ligger 20-30 sek efter fast jag är gröngöling när det gäller hinderbanan. Ingen av oss är så sjuka som de där kanadadårarna du skickade film till Martin på. Tänkte försöka hinna med ett besök där 1 gång varannan vecka iaf! Vad har du för tid?
Martin: Nja 60 reps är inte så hög volym, det är ju ändå rätt lätta övningar och kommer ju bara köra 3 pass i veckan.

Joachim Lennerskans sa...

Har varit där två gånger ena gången förra året 3:51 bästa tid, sprang inte riktigt max men framförallt struntade i 2½ hinder pga regn och kortbyxor. (det är en längre historia än jag orkar dra vad jag gjorde där när det regnade :))

En gång i år då jag sprang första tredjedelen 4 ggr, sen andra (struntade i ballbreakern, var morgondagg på hindren) på samma sätt och sen tredje.

Detta var tänkt som lite förberedande teknikträning inför nåt jag tänkte göra regelbundet, men det har inte blivit fler gånger...

David Englund sa...

ok, hinderbana vid regn är alltså inte att rekomendera? :)
Jag tycker hinderbana är kul, samma hemska känsla i kroppen som i en elak metcon wod.
Fast de där riktigt bra tiderna på hinderbanan är svåra att få, jag och min kompis kom fram till att för få en bra tid så tycker man inte att saker och ting är så viktiga här i livet förutom en bra tid ;)