måndag 8 augusti 2011

Dave's Fran

Det finns nog ingen övning som tränar infraspinatus(del av rotatorkuffen) så bra som muscleups, ordentlig träningsvärk där sen i torsdags.
Låren lite trötta, mycket knäböjande och löpning på senaste, hade redan innan bestämt att det skulle bli styrkevarianter på schemat idag.

WU
Rörlighet,FS,OHS, powersnatch 20-30kg,Press,PP,PJ,SJ 20kg.Kippsvingar,CTB-PU.

Träning

A.Powersnatch Max for day

40kgx3 50kgx3 60kgx2 65kgx2 65kgx1 70kgx1

Tangerade PR här, inte alltför tungt. Tänkte testa att gå tyngre för ett nytt PR, men justt när jag skulle rigga stången så tyckte en medlem på gymet jag var på att ytan precis framför var grymt anpassad för stretchning. Nåja, hade inte mycket tid så jag hoppade vidare till nästa övning.

B.Powerclean+jerk Max for day60kg 70kg 80kg 85kg 90kg 95kg 100kg 102,5kg miss

En gång är ingen gång och finns det inte på film så har det inte skett, men nu har jag filmat en tresiffrig powerclean 2ggr så. Trodde inte att den här biten skulle gå så bra idag, då jag har känt mig så rostig på styrkevariantterna på senaste.

Alla lyft rätt bra tekniskt(vändningarna alltså) förutom landningarna då. Att det ska vara så svårt att knäböja lite udner stången istället för att bredda fötterna?

Missade 102,5kg lyftet i huvudet redan innan, trodde jag inte hade sån höjd på stången som jag såg på filmen sen. Givetvis var det sista lyftet som jag lyckades köra upp handflatan på.

C.Pushpress

70kgx5 80kgx3 85kgx3 90kgx1

Stressade igenom det här, vissa set tog jag från golvet vissa från rack. Ingen bra PP dag.

D."Dave´s Fran"

21-15-9 reps på tid av:

Burpees
KB swings 24kgTid:3:17min PR

Komponerade ihop det här passet för några år sedan. Väldigt bra pass då det är simpla rörelser som gör att en nybörjare kan pressa fram samma känslor som kommer av Fran(Utan att kunna lite mer avancerade rörelser som kipping pullups och thrusters).
Tänkte först köra Freja som var tisdagens pass på CrossFit Nordic(nästan samma pass bortsett från att det är pullups efter svingarna också) men valde att vara snäll mot min uppkörda handflata.
Har gjort passet på 4min blankt förut, idag var målet sub 3min, men jag var för långsam på burpees idag. Svingarna hade jag inte kunnat gjort snabbare.

Kosten
14.00 Träning
15.40 Brownie,vispgrädde,1 morot,2 plommon,1 persika, 3 ägg
18.15 Kalops,brocolli,rödbetor
21.45 Kvarg,bär,nötter,linfrön,vispgrädde,2 morötter

2 kommentarer:

marcusherou sa...

Den wodden åker in i metconschemat :)

Grattis till PB! Upplevde samma sak med mina PC häromdagen. Det som är bra med PC är att man kan försöka igen efter att man i huvudet retat upp sig till korrekt attityd. Det är ju trots allt inte så vansinnigt mkt teknik utan mer styrka+attityd

Det är ju klart att man ska få stretcha lite var man vill

David Englund sa...

Hmm, alltså powercleanen var bara tangerat PR.
Jag skulle behöva kunna egga upp mig lite inför lyft, jag är lite småloj och tänker för mycket när jag maxar, får ofta mer ¨ångest innan maxlyft en innan metcon.