söndag 28 februari 2010

Sandy-Helen och vithajsdyk!

I fredags blev det uppstigning kl fyra på morgonen för att vi skulle hinna till gaansbai för att dyka med vithajar. Inga problem med resan dit och vi hade tur med vädret för båttrippen blev inte inställd p.g.a. heller!

Vi hade en otrolig tur med hajarna också¨, det är egentligen lågsäsong nu för dem, men vi hann se 10 olika vithajar! Så coola djur, enormt stora,starka och snabba!
Jag hoppadde till iite i buren, när 3,5m vithaj kommer faraande med käftarna rakt emot mig på ca 20-30cm avstånd, då var man inte särskilt kaxig.
Går inte att beskriva dem med ord och bilderna gör inte heller upplevelsen rättvis. En av de häftigaste saker jag har gjort, rekomenderas!
Lördagen ville jag egentligen sova ut, men Chris tvingade upp mig för träningen på beachen. Cape CF håller morgonpass där varje lördag.
Igår var det Jobst och Roland från Cape CF som var där och en kille och en tjej HQ som hade hållt ett cert i Johannesburg innan. (Kom dock inte ihåg vad de heter, dålig på namn, Men jag skulle iaf hälsa till dig Mads! <:)

Dagens pass var iaf Sandy-Helen!

3 varv på tid av

500m löpning i sanden
21 KBS 24kg
12 burpees

Tid:12:02min

Tycker man att löpningen är hemsk i vanliga helen och vill göra sig ont så rekomenderar jag den här! Väldigt elakt med löpning i sand. Sen att man fick använda solkräm och sand från stranden istället för magnesium gjorde inte svingarna så roliga heller.
Jag är nöjd med min insats då jag fick plocka fram pannbenet, bra start på dagen(som kompenserades med 8 öl och en halv vinare, jag har ännu inte brutit min dagliga alkoholsvit här)

Idag blir det bestigning av table Mountain, Sydafrikas kändaste berg, då kommer mer pics!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Wow! Otroligt häftigt David! Detta måste upplevas själv förstår jag för att förstå känslan.
Coolt med Sandy Helen, Inte omöjligt att den testas på:)

Joel Krigström sa...

Elakt at köra 500m löpning istället för 400m när det dessutom är i sand.

David Englund sa...

Jenny:Jag rekomendrar det verkligen du M ochR borde verkligen åka hit!
Hälsa Mads från HQ-folket(det var en tjej, biffig Jenny-typ som hade hållt cert med M i tyskland sen var det en äldre snubbe som hade varit med Mads i Irland)

Joel:Jepp, det var elakt! Burpees med sanddusch efter varje klapp var också "kul". Jag kom iaf tvåa(och då körde ettan Martin-Burpees om man får säga så :), så den dekadenta semsterformen är inte så illa än då...