söndag 7 mars 2010

Table Mountain-India Venster

Söndagen
Om man ska hika och klättra i bergen här i Sydafrika så ska man göra det när det är tidigt på dagen samt lite molnigt om man är smart, för att slippa den värsta värmen.

Varken jag eller Chris är kända för att vara smarta så vi beslutade att ge oss på berget en av de varmaste dagarna här(35 grader), dessutom blev vi försenade så vi kom igång 2 timmar försent, vid halv elva istället för halv nio. På köpet lyckades vi lura med Marina på dumheterna!

Chris var snäll att ta med oss på en av de svårare vägarna upp på Table Mountain, India Venster.

India Venster skulle givetvis inte bara vara svårare, utan också roligare än den vanliga vägen upp som mer var som en lång trappa till pärleporten.

India Venster började med en lång monoton helvetesväg där det bara upp upp och att sätta den ena foten framför den andra som gällde.

Sedan delades vägen och den riktiga klättringen och den var en balndning av hikande klättring över stenblocken och brant klipnning genom skrevor och med överhäng och så.

Träffade en skön Nazist-tysk(han såg ut som en sådan, han hade inte den ideologiska övertygelsen) och hans klätterapa till kompis på vägen upp.

När vi stod under linbanan med en brant bergsvägg upp till restaurangen/shopen på toppen så blev tysken sugen på Fanta, så klätterapan fick snällt klättra upp för den branta bergsväggen, hur går sånt där till egentligen?(kanske något för MrJLing?)

Tog en liten matpaus i skuggan av en bergsida med 400-500 m fritt fall 3-4 m från matplatsen där tysken delade med många sköna historier.

Efter en stund kom hans polare nedspringande från toppen. Tysken tyckte fantan var lite för varm så hans kompis skulle göra det lite snabbare nästa gång.

På toppen 4 timmar efter starten(det ska inte ta så lång tid, men det var väldigt varmt så det var svårt att hålla högt tempo var man ordentligt mör, både i låren och av hettan.

Efter en paus med kakor och coca-cola på toppen så var det dags att påbörja vägen ned. Vägen ned fick bli den vanliga vägen(tidigare nämnd). Efteersom benen var rätt möra så var det en tuff timme ned, men till slut var vi nere och firade med grillparty hos Chris kompis Danne!

Inga kommentarer: