måndag 19 december 2011

Kort sammanfattning av fredagspass

Som sagt har påbörjat total snatch-makeover.

A.3 Hang highnsnatchpull+1 hang powersnatch

40kgx2 50kgx2

B.Segment snatchpull

50kgx3x3

C.Cluster Deadlift 1.1.

90kg 100kg 110kg 120kg 130kg

D.Metcon

4 varv av:

3 PC 70kg
4 DL 70kg
12 BJ 60cm
24 DU

Egentligen 6 varv, men tacklade av mer än vanligt, troligtvis en eftersvit av förra helgens sjukdom. Bröt efter 4 varv på ca 4min

E.Lite GHD-situps,TTB och pendlay rows.

4 kommentarer:

rackempackem sa...

David...

folk säger till mig att du kan bli bra på det här med tyngdlyftning. så här kommer ett tips jag plockat upp bland viskningarna runt omkring: sluta göra tyngdlyftningslyft med skivstången i metcons. byt ut mot hantlar eller kb. annars så kastar du bort mycket av energin du lägger på teknikslipning. du kommer ju inte offra någon arbetskapacitet på ett sånt byte iaf.

god jul!

marcusherou sa...

Intressant. Så säger Greg Everett också

David Englund sa...

Ludde, tack för tipset. Vet ju att det är så, att det är helt annan teknik som sabbar rörelsemönstret för maxlyft i metcons.
Dock om man vill bli bra på CF så måste mna ju öva den tekniken också och jag hade tänkt att försöka kombinera dem så långt det går.

En dag kanske jag vaknar upp som du har gjort och hajar att det där med metcons är dumheter :)

God Jul!

rackempackem sa...

förstår vad du menar med att du måste träna t&g lyft om du ska göra cf. men jag tänker att du skulle kunna lägga det på hyllan under en period iaf (x antal månader). låt oss säga att du genom detta får upp ryck och stöt till en ny nivå (typ så du inte behöver skämmas för dig i ett sm), då tror jag att du med lätthet skulle kunna plocka upp t&g tekniken inför en cf-tävling om du skulle vilja det. (vem vet kanske dessa skulle gå ännu bättre då) du kommer ju få snarlika upprepade höft explosioner med hantel/kb under tiden.

och frågan är inte om du kommer haja det där med metcon utan när - om tre pass eller när du är 70 bast.. he, he..

allt gott, och god jul igen!