torsdag 23 september 2010

Coach Rickard Pt.II

Idag utfördes det sista passet av Rickards programmering. Det bestod egentligen bara av rörlighetsträning och mjukdelsbehandling.

Jag la till 2 set med 30 obrutna DU's och bara lite pistoltest(enbensknäböj).
Testade att hålla i foten i det utsträckta benet men jag upplevde det som krångligt.

Rickards träning har gjort mig redo för tävlingen(även fast huvudsyftet var att få Eriks ben), där alla event är utannonserade nu.

Event 1 består av 7 olika moment(500mrodd,70kg ryck,30 UB DU, 10/10 pistoler,7MU,10 HSPU, 1 repklättring gissar på4,5m)

De mesta av momenten är rätt lätta, men råkar jag få rodden lottad före snatch och DU's så missar jag troligtvis dem. Momentet passar mig annars väldigt bra, och just därför tycker jag det är rätt tråkigt att ribban är så lågt lagd här. För att i event 2 panga på med 32kg KBsnatch(24kg för kvinnor för den delen med) som inte alls passar mig bra, och i event 3 och 4 panga på med saker som bara baseras på absolut styrka(iof de har väl lyssnat på mig, jag säger alltid att relativ styrka inte räknas :)
Nog gnällt om det, det är väl bara för att jag är så lätt som jag ser konspirationsteorier överallt, dessutom har Rickard lovat mig att jag kommer att vinna :)

Rickards programmering

+
Hade som mål att kunna flytta tunga saker, många ggr på kort tid och det kan jag nu. Jag tror t.o.m. jag skulle kunna köra en Isabelle rxd med powersnatches(svårare för mig) nu, jag skulle inte få någon topptid men det skulle gå!

Jag har fått mer konsekventa lyckade ryck, har nog ökat lika mycket i dem under den här perioden som när jag följde CA programmering.

Perioden jag körde CA och Rickards program har jag ökat kvalitativ kroppsvikt. Om jag ska bli mer CrossFit så måste jag väga lite mer.

Träningen har varit väldigt fokuserad på tyngre lyft, har ändå ökat i kroppsviksövningar med högreps.

Har ökat bra i press, deadlift, squat(OHS;FS;BS)

Rörlighetsträningen jag har haft schemalagd dagligen har gett stor utdelning i mina styrkeökningar, så tänk på att sköt er rörlighetsträning om ni vill bli starka allsidiga atleter.

Pannbenet har blivit starkare

-

Träningen har varit enormt tidskrävande(jag sa innan att det inte skulle vara några problem så det visste jag redan innan)

Jag har hela tiden legat på gränsen till överträning, handleder, höft,knä och rygg har trilskats och bytt av varandra. Inte vältränad nog att hantera den här stora volymen.

Som man ser ovan så överväger fördelarna nackdelarna rätt stort! Jag kommer definitivt köra igenom det här igen, men kapa volymen en aning! Tack Rickard!

Nu ska jag ladda ordentligt med sömn för natten till lördag lär det inte bli mycket för vi ska åka till tävlingen 06.00 på morgonen! Jag ska göra mitt bästa och försöka uppfylla Rickards löfte!

5 kommentarer:

crossfit Orca sa...

Har varit riktigt intressant att följa din blogg uner uppbyggnaden till tävlingen. Har tagit åt mig en himla massa av ditt upplägg!

Lycka till nu!
Patrick

rickard sa...

Tack, David!
Jag har lagt ned mitt hjärta i programmeringen och försökt pricka så rätt det bara går med tanke på mål och förutsättningar. En inlinesvurpa mindre och en "god damn heavy, butt ugly, butt wink clean" mindre så hade inte länd och höft spökat :)

Ser fram emot tävlingen och se prispallen prydd av en pannbensgymnast med lyftkapacitet och Eriks ben.
Salut!

marcusherou sa...

Ja visst tar styrke/tyngdlyftningsträningen gigantiskt med tid, säkert 3-4 ggr så lång tid som om man bara kör main site men det är värt det, se bara din OHS!

Visst är poängsystemet lite skevt men om jag tävlat hade jag inte klagat. Passar mig prima :)

Syns i veckan för du vilar väl inte eller hehe

Kör hårt nu!

Malin sa...

Lycka till! Räknar kallt med att du vinner, annars kanske jag måste fundera på att byta pt :-)
Kör hårt! Du är en maskin!
Malin

David Englund sa...

Patrick:Har sett vissa av dina inlägg på CF sälen, du verkar vara en stark en :) Kul att du har haft nytta av mitt upplägg.

Marcus:Ingen vila, det är ju klart :) OL-satsning tar inte lika lång tid som Rickards Eriks ben upplägg kan jag lova :)

Malin:Tack för lyckönskningen, nu får jag ta med den till någon annan tävling istället :)