söndag 6 februari 2011

Ett ryck i veckan räcker!

WU
Lite DU's, lite dynamisk rörlighet, ankelstretch. Kippade PU, smala OHS, burgener WU typ.

Träning

A.1 Snatchhighpull+1 powersnatch+1 snatch

40kg 50kgx2 55kg 60kg

Kändes bra, men glömmer bort armarna i vanlig ordning.

B. Snatch Max for day

60kg 65kg 70kg 70kg 77,5kg(miss) 77,5kg(miss)

Hade inte tänkt att köra den här delen, men rycken kändes så bra på teknikdelen så varför inte? Satte 2 lyft på 70kg utan problem så varför inte testa sätta ett nytt PR? Trodde egentligen inte på det då jag bara har ryckt på lätta vikter 1 gång i veckan sedan nyår.
Vikten flög upp på raka armar och sedan bakåt så jag missade den, hade jag inte slagit ut stången från kroppen så hade jag nog tagit hem den. Testade igen men då belv det bara en väldigt hög snatch high pull.

Det kommer bli väldigt kul att börja köra OL igen snart med det här utgångsläget, ett teknikpass i veckan räcker tydligen för att hålla rycket vid liv!

C1. Frontsquat 3x5

80g 90g 95g 100kg(1) 90kg(1pc+3fs)

Inte nöjd med den här delen, frontsquaten har inte gått lika bra som resten av träningen. Det kanske man får ta med allt metconjobb som görs? NU blir det 1 1/4FS fram till Mars.

C2. Closegrip benchpress 5x3

82,5kgx3 82,5kgx5x3

Hamnade fel på första setet, gjorde bara 3 reps och tänkte räkna det som ett arbetsset. Visste att jag skulle ligga och vrida mig och drömma mardrömmar om det hela natten så jag smällde iväg en till femma, vilket var det lättaste setet dessutom.

D. Viktade pistoler

20kgx3/3x2

Inga problem, en bit till 48kg dock...

E.På tid:

500m rodd
40 armhävningar
500m rodd
30 armhävningar
500m rodd
20 armhävningar

Tid:8:38min

Har gjort bättrre på de nhär förr, men gjorde bättre ifrån mig på den idag än senast. Jag är inte lika bra på armhävningar som jag har varit och så spelade bänken innan en viss roll.
Bjöd in Mattias och Amany på cirkeln och eftersom Mattias är ett roddmonster så fick jag ju lite press på mig och tog i ordentligt på rodden. En bra sammansatt metcon, då jag behövde lite armhävning och roddträning.

Kosten
13.30 Träning
14.50 Brownie,vispgrädde, 1 apelsin,1 äpple(rubinola, rekomenderas ej)
16.30 3 ägg, 1 apelsin
19.30 500g fulld fläskkarré med skysås, blomkålsmos och brocolli. vitkål.

5 kommentarer:

marcusherou sa...

Antagligen "mognar" rycket ändå mentalt trots låg volym. Vi är ju som Sofia häromdan påpekade nybörjare.

FS tror jag inte påverkas så mycket av metcon, då borde jag vara svag (eller kanske mycket starkare?) och se på Lanner! Robban körde inte heller en enda BS på tre månader utan bara typ Fran, Cindy, Josh osv och satte 210 i BS :)

Eller så kör du för lätt bara, kanske måste "maxa" oftare?

Sen märker jag personligen att jag kommit i ett läge då övningar kannibaliserar på varann tex har min grundpresstyrka försvunnit, sämre än för ett år sen, dragstyrkan har inte följt med resten heller. Antagligen pga all explosiv träning. Däremot är ju så mycket annat bättre så man får väl vara nöjd ändå men det är störande att en press på 70kg är mycket utmanande och för att inte tala om bänkpress....

Summa summarum saker går i cirklar och förhoppningsvis uppåt, allt kan inte gå linjärt samtidigt i all evighet då skulle man snart kunna tävla i både 100-800m, rodd och tyngdlyftning samtidigt :)

Bear sa...

Ryck 1 ggn i veckan räcker, 2 ggr för att bli bättre! (OPT)

Anonym sa...

Håller nog med Mackie i typ allt här, samma som jag upplevde efter min styrkeperiod med BS som inte blev direkt starkare, (dock rätt mkt bättre tekniskt sett).
Tror att din OLY-cykel kommer göra dig starkare i typ allt. Dock undrar jag, tvärtemot vad M säger, om inte explosiv träning borde göra dig starkare i 1RM lyft som Press tex? Typ 2-fibrer som utvecklas etc..
(Självklart skulle ren styrketräning för de lyften vara ännu bättre dock.)
VM i långa kommentarer... ;)

David Englund sa...

Marcus:Jepp, man blir ju ödmjuk och inser hur mycket kraft man gör av med i onödan när man står och rycker där varje gång. Det är rätt pinsamt att man inte ens rycker 100 faktiskt!

Ang. FS så vet jag inte. Har lanner blivit starkare i fs eller är han bara fördömt stark?
Och robban har väl lyft mer än så i bs?
Lätt kör jag inte, har ju kört tugna treor varje vecka sedan nyår på typ 90-95%.
Jag kanske bara är borned to be weak? :)

Att din grundpresstyrka har försvunnit tycker inte jag är konstigt. Du kör ju ingen strikt press, några HSPU på sin höjd då och då. Som Chris säger, explosiv träning kommer att öka din maxstyrka om det är rätt muskulatur som tränas.
Exakt, styrkan undan metconperioden nu är ju bara en bonus, det går ju inte att bli bra på allt samtidigt, men det hade varit trevligt :)

Björn:Jag sträcker mig tom så långt att jag säger att ryck 1ggr i veckan räcker för att bli bättre :)

Chris:VM i långa svar också :) Jepp, jag hoppas på att frontsquatsstyrkan kommer med OL-perioden och ökat kcal-intag!

Mattias sa...

Tack för ett kul pass :)

Armhävningarna började verkligen kännas i kroppen igårkväll - definitivt nåt jag måste öva mer på!