onsdag 6 juni 2012

Dave's Paleobrownie

Jag får hela tiden förfrågningar var man kan hitta receptet till min brownie, receptet finns på nätet sen tidigare men det är uppdaterat nu. Så istället för att berätta vad förändringarna i receptet består av, så postar jag hela det uppdaterade receptet här. Enjoy! :)

Ingredienser

15 ägg
60g kakao
20g malda kaffebönor(inget obligatoriskt, bara om man gillar en touch av kaffesmak)
80g honung
150g proteinpulver(Naturellt utan smak eller sötningsmedel fungerar bra, men den blir ännu godare med hollistics chokladprotein)
15g Gojibär
15g Kakaonibs(kakaokross)
110g kokosflingor
15g kokoschips

Tillredning

1.Sätt ugnen på 175 grader.

2.Knäck 15 ägg i en bunke.


3.Slå i 60g kakao.


4.Ned med 80g honung i blandningen.


 5.Väg upp och häll i 150g proteinpulver.


6. Mixa allt i bunken till en slät smet, skrapa kanterna och mixa om eventuella klumpar.


7.Lägg i 15g gojibär och 15g kakoakross(nibs) i den släta smeten.


8.Häll i 90g av de 110g kokosflingor som du har mätt upp.

9.Rör om smeten och häll ned den i en ugnsform. Se till att ugnsformen inte är för stor då kakan ska bli ca 5cm hög.

 
 10. Stoppa in den i ugnen ca 10min, ta ut den och kolla av den. Rör runt hela smeten, skrapa bort kanterna och blanda in dem med mitten. Om kakan har samma konsistens som chokladbollssmet och ser ut som på bilden ovan så är den klar, om den rinner kan man låta den gå i ugnen ca 1min och testa att röra om igen.
Var väldigt försiktig med de sista minutrarna i ugnen, man vill hellre ha den för rinnig än för torr då den nästan blir oätbar.


11.När du har bestämt dig för att brownien är klar strör du över resterande 20g kokosflingor och 15g kokoschips.

 
 12.Låt den svalna av och servera den som den är eller med en klick grädde. En sats är ca 6 portioner. Håller i kylen i minst 7 dagar och går utmärkt att frysa. Perfekt måltid efter träning eller som mellanmål.

Testa och återkom gärna med synpunkter på vad ni tyckte om den.

Smaklig måltid!

//Dave

Inga kommentarer: