måndag 22 juni 2009

Utomhusträning=Skönt?

Mick Tudor och Dave Roccaforte anlände till västberga IP, dags för en elak Helen-variant. Jag diggar att CF HQ har hakat på uppsalamaffians trend att köra olika varianter av Helen.

3 varv
400m löpning
21 Kettlebellsvingar 24kg
12 HSPU

Tid:11:58minLöpningen mest pannbenskrävande, längtade till svingarna. Första löpningen tog 1:20min, sen gick det bara utför.

Svingarna var det mest trist att jag inte kunde jobba upp den högre med höften då HSPU blev lidande av att jag drog upp den sista biten med axlar och trapz. Nöjd med att alla svingar gjordes obrutna.

HSPU tordde jag skulle få vila andan lite, då det är en mer isolerad övning. Märkte att det var lite svårt att andas när man stod uppochned däremot. Dessutom var det lite knixigt första setet då marken lutade nedåt, de andra vändorna kom jag in i tekniken lite bättre. Sista setet som inte kom med helt på film bröts i tvåor för att avslutas med 2 singlar efter 1 miss.

Tudor fick påbörja en variant med pushups istället för HSPU, fast fick bryta på sista varvet. Blev tydligen en lite för hård introduktion till CrossFit. Fast han blev hookad och frågade efter 20 min vad vi skulle träna för något imorgon, det är väl exakt så det ska vara?

Kosten
13.00 Träning
13.30 Brownie,vispgrädde,morötter
16.30 Kvarg,linfrön,nötter,bär,vitkål
20.00 Knockout burger(250g) med grönsallad och coleslaw.

7 kommentarer:

Bear sa...

Bra jobbat! Jag känner snarare så att CFHQ mobbar mig. En variant med burpees istället kanske?

Load sa...

Jag gillar filmen - en riktig idrottsfilm! Tack.

Load sa...

Särskilt det irriterade tonfallet när du tillrättavisar din second efter andra varvets HSPU'er - klassiskt!

wesaft sa...

Hur är det där med att släppa kb på löparbanor?
Kan inte banan bli lite bucklig efter hand då?

Ligger oftast grus och sen ett gummiasfaltslager på det, sen ytskiktet.

Snygga svingar.

David Englund sa...

Björn: Tänkte jag faktiskt inte på, skönt att få ta dig i Helen-variant för en gångs skull :)
Fyfan för burpees istället för HSPU/PU i den här, det är nog en av de mest diaboliska saker man skulle kunna göra med Helen.

Load: Haha, du lade också närke till att jag blev ett surt monster när Tudor komma med massa dumma påståenden när jag knappt kunde andas! Kul att du gillade filmen.

Sam: Det är nog ingen fara, då svingarna kördes utanför själva löpspåret. Sen tror jag inte folk sysslar med så mycket KB släppande just där :)

SVENLY.NORDIC sa...

Grym och inspirerande prestation! Filmen blev mkt bra.

askeew sa...

Kul att läsa, bra jobbat :)