torsdag 29 juli 2010

Fran+Erik vs Dave=2PR

Har vilat helt och hållet nu i 3 dagar, har endast gjort min rörlighetsträning. Tyckte jag borde ha haft mer tryck i kroppen efter, men snarare tvärtom. Nåja, någon nytta har det säkert gjort. Idag ett av avlastningsveckans två pass.

Frontsquat 1RM

90kg 100kg 110kg fail 110kg fail

Rätt störigt att missa 110kg, då 100kg aldrig har känts så lätt! Behövde knappt ta i för det. Andra försöket på 110kg var bäst, kom upp till 90grader knäled, men där vek sig min svaga thoracalrygg(övre delen) och jag tappade vikten framåt.

Kände mig svag och var inte alls sugen på Fran, men jag hade lovat Erik att vi skulle köra så då hade jag inget val.
Dagens mål var sub 3min, skamgränsen obrutna thrusters samt sub 3:48min och drömgränsen var sub 2min

Fran

21-15-9 reps på tid av:

40kg thrusters
PullupsTid:3:14min PR

Borde byggt upp något som jag kunde kliva upp på så jag slapp hoppa så högt till PU-räcket vilket gjorde att greppet straffade sig mer än det borde ha gjort.

Oavsett nöjd med insatsen, klarade skamgränsen utan ha gjort särskilt mycket högintensivt metconarbete senaste halvåret. Får nog tacka ökad maxstyrka och en ökad förmåga att lida.
2 PR, över en halv minut för mig och över en minut för Erik.

Låren riktigt körda typ växtvärkskänningar 30 min efter som fortfaradne har hållt isg. Konc. mjölksyra gissar jag på.

Kosten

13.30 Träning
15.00 Brownie,vispgrädde,4 ägg, 400g vitkål.
20.00 800g skånsk kalops,rödbetor,macadamianötter, 1/2 kokosnöt.

22 kommentarer:

Jenny sa...

Grattis till er båda två! Stark jobbat:-)!!!!

jon sa...

Bra jobbat boyz!

Känns skönt att lyckats hitta på en ursäkt för att slippa detta pass idag. Men en finfin tredjeplats hade jag nog kunnat kamma hem!

Det känns också på något sätt som om drömgränsen är inom räckhåll David!

Martin Altemark sa...

Grymt!

Anonym sa...

Sikkk snabbt, gratz!!
Roligast var dock middagen, kalops & kokosnöt! :D

Jon Ivmark sa...

Fy satan vad snabbt! Congrats!

Jonna sa...

Ledsen, men mjöklsyra är det inte... Det mesta transporteras bort redan underarbetet och används som energi i muskeln. Men som sagt, Stort Grattis!! Hur bra som helst :)

mrjling sa...

Härligt killar!

Bear sa...

Bra jobbat, oerhört rolig drömgräns! ;)

rackempackem sa...

Härligt killar!

rackempackem sa...

du har kroppskonstitutionen som krävs för sub 2.

Sam sa...

Grattis till nya rekord, vilka stora kapningar också!

David Englund sa...

Tack!

Jon:Vad säger du, sub 2min innan året är slut? :P

Chris:Självklart, typisk skånsk husmanskost :)

Jonna:Absolut är det så, men jag tror att mjölksyrekonc. gav upphov till gårdagens fenomen. Lyfta måna ggr snabbt sysslar inte jag med ju!

Ludde:Inte riktigt, min längd plus 8-10kg till tror jag är optimalt för en sub 2.

Richard sa...

Grattis båda till grymma tider!

rackempackem sa...

tog det naturligtvis för givet att du skulle lägga på dig 10 pannor. det är ju svårare för mig som måste göra någonting åt skelettet!

Jon Ivmark sa...

Hmm, inte alls saker pa att det vore optimalt att vaga sa mycket mer an du gor (nar det galler just Fran). Varken Speal eller Rhabdo(?) vager val mer an du (snarare 5-10 kg mindre), och de har de snabbaste Frans jag har sett. Thrusters blir mojligen lattare med mer muskler (inte helt saker pa det, mer muskler kan nog trottas ut fortare pa en sadan blygsam vikt), men pull-ups lar ju knappast bli lattare.

rackempackem sa...

Jon:
PU är en "non issue" i fran. Är dom inte det så är det ett säkert tecken på att man inte har de genetiska förutsättningarna som krävs. Men du kan ha rätt i att david är snäppet för lång.

David Englund sa...

Jag håller med Luddes syn på det, det är i thrusters man har att tjäna in tid på, kolla bara in rhabdos klipp.
Rhabdo är för övrigt ett bra exempel på en kroppskonstitution som är bra för Fran. Han tillhör gruppen"Kan stå under bordet, men inte ligga under det"

rackempackem sa...

David:
Mycket rolig formulering - "kan inte stå under.."

Tror faktiskt inte det finns en nedre gräns för hur kort man ska vara för en optimal Fran. Tänker spontant att Naim Süleymanoğlu nog skulle kunnat göra en hygglig insats på den workouten.

Jon Ivmark sa...

Haller med om att pull-ups inte lar vara det som stoppar en fran sub 2, men vidhaller nog anda att 10 kg mer muskler snarare vore en nackdel an en fordel pa thrusters. Hade de varit tyngre sa vore det en annan femma.

rackempackem sa...

Jon:
Rhabdo torde vara en bra måttståck för hur man ska se ut. Och min bedömning är att han är ENORM vad det gäller framför allt djup i jämförelse med David. Du har alltså fel jon.

rackempackem sa...

Som sagt:

http://img.youtube.com/vi/O4ophy9NtwE/0.jpg

Jon Ivmark sa...

Ok, kom definitivt ihag Rhabdos kroppsform fel, och det ar mojligt att ni har ratt (inte alls lika saker pa det som allvetare Ludde dock). Men Speal ar ju inte direkt langsam, och han vagde ju 60 kg for ett ar sen.

Kan inte lata bli att tycka att man for en maxinsats pa 2 minuter borde vilja undvika att ha for stor muskelvolym da passet handlar mer om muskeluthallighet och snabbhet an rastyrka. Kan inte komma pa nagon idrott med motsvarande tidsdoman dar de basta utovarna ar overdrivet bitiga.