måndag 12 juli 2010

Styckmästare Dave!

Något som jag har sagt förr och kommer att säga igen är om är att själva träningspassen inte är allt för att få bra resultat. De är en av tre viktiga grundpelare, de andra två är sömn och kost.

För att sköta kosten räcker det inte bara med att äta mycket(täcka kroppens energiåtgång) utan även att äta kvalitativt(för att täcka kroppens efterfrågan på mikronutrienter).

Att äta kvalitativt kan vara att göra ordning en ordentlig stek till middag istället för att snabbt slänga i sig 4 limpmackor med ost.

Nästa steg är att se över kvalitén på köttet, är djur som står och trängs hela dagarna och blir utfodrade med kraftfoder? Eller får djuren ströva fritt och äta sig mätta på gräs som de ska?

Här kommer min klient Max in i bilden, när han inte tränar med mig eller tar hand om jobb och familj så brukar han jaga. Han var så pass nöjd med vårens träning så han var snäll nog att ge mig ett lår från hans senaste byte. För återknyta till tidigare stycke så tillhör rådjuren(vilt överhuvudtaget) den kategori som ger högkvalitativt kött!

Så nu på kvällen var det bara att plocka fram knivarna för att damma av mina styckerikunskaper.


Hela Bambis baklår utan skinn


Fått ut lårben samt en del av bäckenet ut ur köttet.


Från vänster:Fransyska, Ytterlår, Rulle, Innalår. Längst upp:Rostbiff


Givetvis blev det träning idag också.

Korset 90%x6 vila 90sek

Kom rätt djupt tydligen enligt vitten, någon grad från fullt kors. Svårt att veta när man inte ser sig själv, känns som om man bara flyttar ut armrna lite. Höll statiskt 5 sek ibottenpositionen på varje.

Splitjerk 90%x1x5 vila 120sek

90kg 90kg 90kg 95kg 95kg

Kändes rätt lätt, me det skulleju vara 90% också. Lite svajig något lyft.

Pushjerk 90%x3x4 34X2 vila 120sek

65kgx4

Sänkte 5 kg från senast jag gjorde excetrisk PJ då jag inte klarade att hålla emot så bra sista biten.

Press/Pushpress/Pushjerk 90%x2/3/5x3 vila 90sek

60kg 55kg 55kg

Gick ned 5 kg för att hålla 90% nivån. Repetetiva PJ kändes bra idag.

Ringdips 90%x5 vila 90sek

22 15 14 11 11

Kände mig stark här, had nog 25 st i mig första rundan om jag skulle ha maxat ut. Vilket måste ses som godkänt för mig efter allt de andra arbtet.

3 varv på tid av:

12+12 alt. TTB och KTE
20 obrutna situps
12 armhävningar med klapp

Tid:10:40min

5 sek sämre än senast. Trasiga händer efter MU's i fredags gjorde att jag inte kunde hålla i räcket ordentligt, onda benbiten i handen gjorde att jag var tvungen att köra rmhävningarna på en matta(vilket gör dem mycket tyngre) och jag misstänker att värmen möjligtvis spelade e liten roll. Så jag hänger inte läpp, totalt sett, ett bra pass!

Kosten
13.30 Träning
15.30 Mjölk,Brownie,vispgrädde,ananas,äpple.
18.30 Köttfärslimpa, blomkålsmos,rårörda lingon, 3 morötter
21.00 Tänkte göra en rådjursste med kantarellsås, men behövde få i mig något svalkande så det fick bli: Kvarg,jordgubbar,kokosfett,vispgrädde,linfrön,nötter,vitkål.

3 kommentarer:

Richard sa...

Fan vad fint med riktigt kött. Mums.

Anonym sa...

Sjukt mkt pressande, ändå mest imponerad av styckandet. Hade jag hållt i kniven hade det nog blivit viltfärsburgare hela veckan...

David Englund sa...

Richard: Precis, det här skulle man ha dagligen!

Chris: Det tror jag inte, det är ju bra att leka lite kirurg :)