söndag 9 januari 2011

Skönt med lätta årsmål!

A1.Pushpress 3x4

80kgx3 85kgx3 90kgx1x3

Har haft en liten dålig sväng med explosiva lyft över huvudet på senaste, tills jag kom på för någon vecka sedan att jag har råkat lagt om min startposition i dem. Fixade det idag och 80-85kg gick riktigt lätt. 90kg blev det bara singlar på, berodde väl på slarv och det kanske inte var optimalt att varva dem med flaggan.

A2.Träna på "flaggan" höger/vänsterFörsta gången jag tränar på flaggan och jag tyckte det gick riktigt bra. Det här årsmålet kommer det inte behöva jobbas mycket på. Skulle vara coolt att göra den på en lyktstolpe eller något :)

B1. Pronerade PU

30kgx3 30kgx5 30kgx4

Gick dåligt från början, råkade sätta viktbältet på framsidan helt avigt att dra då. Blev faktiskt inte så mycket bättre när jag satte det på baksidan.

B2. Ryckpress

50kgx5 50kgx4 50kgx3

Tanken var ju att skulle fixa 5 reps alla set, men det gick itne efter flagglekandet och pushpressandet.

C1. Supinerade PU

30kgx5x2

Lätt och ledigt, känns inte i handlederna längre, skönt!

C2. Press

50kgx5x2

Lätt.

Kosten
14.00 Träning
15.00 Brownie,vispgrädde
17.00 morot,laxrulle
18.30 500g ambarga, hemmagjord dressing, ruccola, bladspenat,tomat,lök,1 morot,1 apelsin.

3 kommentarer:

marcusherou sa...

Snyggt! Eller varför inte en dörrkarm :)

andutt sa...

Du är stark i bålen Dave...den sitter nog som en smäck inom kort. Kan du vidareutveckla lite det du nämnde kring startpositionen i dina pressar?

David Englund sa...

Marcus:Dörrkarm låter också som en bra idé, stång var för lätt :)

Andreas:Absolut, helt plötsligt en period så fick jag för mig att starta mina jerks och pushpressar med lätt flexad höft, tänk dig så som du påbörjar en knäböj. Du får då mindre hjälp av sträckreflexen i muskeln samt du tippar gärna fram så att du får för mycket kraft framåtriktad istället för uppåt.

Så nu när jag insåg att jag hade gjort fel så var det bara att starta med helt extenderad höft så blev det bättre! Hänger du med? :)