onsdag 21 april 2010

"Oly-Annie"

Jävla skitpotatis-dag, 2 ljusa punkter dock. Ombildningen till bostadsrätter gick igenom och dagens träningspass gick bra!

Wu
3x 10 obrutna DU, 10 backext, 10 GHD-situps, 10 vrängningar, 10 OHS.
Några ryck på 25kg.

Träning

Snatch 45kgx1x3

Första drog jag på tok för tidigt, de andra gick bra. Lite jobbigt med startpositionen bara, drar verkligen upp hela smalbenen varje gång, trots tjocka strumpor. Vilket gör att jag nästan lyfter ut stången med armarna utanför knäna. Kanske ska starta något mer framåtlutad?

Snatchpull 65kgx3x3

Första draget som ovan, annars bra.

Snatchdeadlift 70kgx3x3

Se snatchpull.

Frontsquat 80kgx3x5 varje set följs direkt av 3 boxjumps 60cm.

80kg kändes tyngre än det borde vara, misstänker att det är för att det är en "mellanvikt" så pass lätt att man inte behöver ta ordentligt men ändå så pass tungt att man inte kan bli bekväm.

Sedan lite metcon

"Annie"

På tid:

50 Doubleunders
50 Situps
40 DU
40 SU
30 DU
30 SU
20 DU
20 SU
10 DU
10 SU

Tid:8:46min PR

Utfördes i Oly-pjucken, inga större problem faktiskt. Första 50 DU tog 44s och då bröt jag väl 3-4ggr, så jag börjar märka att man kan kapa tid ändå. Alla situps obrutna.

Kosten
12.30 Byta fastrostade(skitpotatisgrej nr.2) vinteerdäck
14.00 kvarg,bär,nötter,linfrön,1 böckling,morot
16.30 Träning
18.00 Brownie,vispgrädde,2 apelsiner
20.30 2 st 175g hamburgare,sallad,lök,tomat, hemmagjord dressing,en halv stekt aubergine. en skål macadamianötter,1 morot.
21.30 1 stort glas rött.

10 kommentarer:

Richard sa...

Bra pr David, grattis.

Jon Ivmark sa...

Låter som att du öppnar vinkeln i höften för tidigt, kanske för mycket fokus på att hålla upp bröstet? Antar att du redan testat det, men försök tänka att du ska hålla vinkeln överkropp/golv konstant och trycka bort golvet med benen.

wesaft sa...

testa vinkla ut knäna i bottenläget för att få stången närmare kroppen och plats lättare.
Sen tänka på vinkeln som Jon säger och mer i första draget tänka bak med knäna.

rackempackem sa...

grattis till diverse pr senaste tiden! fråga: tycker mig se att du kör catalyst programmering? hur syncar du med sidan? gör du alla pass? följer du procenten som står angiven?

David Englund sa...

Richard:Tack, dags för dig att sätta den damen på plats?

Jon:Jag öppnar inte höften för tidigt(axlar och höft går upp synkat), men det är mycket möjligt att jag startar för upprätt.

Sam:Knäna är utåtriktade, tänker dock inte så mycket på att pressa bak knäna. Har alltid trott att de sköter sig själv när man börjar pressa med benen. Ska testa nästa gång, tack.

Ludde:Tack!

Jepp, det är CA jag följer. Kör den cykeln som pågår nu, men började i början av den.

Jag gör alla pass, men ibland så kanske jag kör 2 dagar i rad för att vila när man inte ska vila o.s.v Träningen ska ju passa ihop med jobb och privatliv också!

Följer procentsatserna, skulle vara för slitigt för kroppen att köra högre procent så ofta, speciellt när jag lägger till lite metcons o så.

Förresten, har du gått under isen helt och hållet eller? Uppdatera bloggen!

Jon Ivmark sa...

Ja rätta mig om jag har fel, men om axlar och höft reser sig i samma takt så är väl startpositionen, att du startar med stången framför axlarna, det enda som kan göra att du drar in stången mot smalbenen?

David Englund sa...

Stången är precis under stången ev. en aning bakåt. Ser däremot att knäna skjuter över stången rätt mycket, så ut med och bak med knäna samt starta en aning mer framåtlutad.

rackempackem sa...

Jo då, det kommer. Har svårt att få tiden att räcka nu. Kanske ikväll. Följer själv CA lite. Men jag plockar hej vilt. Varvar fokus mellan c&j och snatch. Ingen eller dålig struktur. Tycker iofs att jag fortfarande gör framsteg så.

Joel Krigström sa...

Imponerad över din "Annie". Har du några riktigt svaga bitar kvar i din cf portfölj? Rodden är ju ingen svaghet längre.

David Englund sa...

Ludde:Tycker jag att du ska göra, du saknas!

Joel:Tack, men DUs flög också på riktigt bra igår! Jodå kommer på en på en gång!
Det börjar på D och slutar på eadlift men efter det så börjar jag väl bli hyfsat crossfit iaf?